15 November 2019

Augmented reality Abarth 695 70 Anniversario

Ter gelegenheid van de geboortedag van de oprichter Carlo Abarth, lanceert het merk Abarth een app "Abarth AR 695" die de nieuwe Abarth 695 70° Anniversario in augmented reality tot leven brengt.

Vandaag, op de verjaardag van de oprichter Carlo Abarth - geboren in Wenen op 15 november 1908 - onthult het merk met de schorpioen een nieuwe app: "Abarth AR 695". Door de augmented reality technologie biedt de app gebruikers een kijkje in en rond deze exclusieve auto.

De app is beschikbaar in de belangrijkste markten van de EMEA-zone en kan rechtstreeks worden gedownload in de Apple Store of Google Play via onderstaande links:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fca.abarthar en https://apps.apple.com/app/abarth-ar-695/id1482772529.

1:1 schaal
De nieuwe "Abarth AR 695" app stelt gebruikers in staat om een levensgrote versie van de auto te zien. Het enige dat ze hoeven te doen is met de camera van hun smartphone een ruimte te "framen" om zo het 3D-model op een schaal van 1:1 te plaatsen. De gebruiker kan zich rond de auto bewegen en deze observeren in 360°. Ze kunnen de deuren van de auto openen om het interieur te verkennen, de nieuwe spoiler "ad Assetto Variabile" bewegen, de claxon laten klinken en accelereren om het gebrul te horen van de krachtigste motor in de reeks: de 1,4 liter turbomotor met 180 pk en een koppel van 250 Nm.

Naast deze magie laat de App "Abarth AR 695" gebruikers ook toe om gepersonaliseerde foto's te maken, gepositioneerd naast de virtuele auto, om deze te delen met vrienden via hun sociale profielen.

De nieuwe app "Abarth AR 695" vervolgt de weg die het merk in 2017 is ingeslagen, met de AR-applicatie gewijd aan de Abarth 124 spider. Abarth was het eerste FCA-merk dat een dergelijke digitale nieuwigheid voorstelde, waarvan het succes werd aangetoond door meer dan 4.000 downloads en meer dan 150.000 interacties in de Apple Store.

Turijn, November 15, 2019

-----------------------------------------EINDE BERICHT----------------------------------------

 

 

Noot voor de redactie:

Abarth geeft in Nederland standaard 5 jaar kilometervrije fabrieksgarantie inclusief vijf jaar mobiliteitsgarantie op iedere door een officiële FCA-dealer in Nederland nieuw verkochte Abarth personenauto.

 

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt auto's, bedrijfswagens, onderdelen en productiesystemen wereldwijd. Het opereert met de merken Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Fiat Professional, Jeep, Lancia, Ram, Maserati, SRT (race divisie toegewijd aan high performance auto's) en Mopar (aftersalesmerk van FCA voor accessoires, services, customer care en originele onderdelen). Ook behoren Comau (productierobots), Magneti Marelli (elektronica) en Teksid (ijzer en aluminium onderdelen) tot FCA. FCA levert ook financieringen, lease- en huurdiensten door middel van dochterondernemingen, joint ventures en overeenkomsten met gespecialiseerde finance operators. FCA bevindt zich in 40 landen wereldwijd en onderhoudt commerciële klantrelaties in meer dan 135 landen. In 2018 verkocht FCA ruim 4,8 miljoen voertuigen. FCA is beursgenoteerd op de New York Stock Exchange ("FCAU") en de Milan Stock Exchange ("FCA").

 

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mirco Rácz, Public Relations Manager FCA Netherlands.

T: +31 (0) 20 3421 809

M: +31 (0) 6 52 000 188

E: mirco.racz@fcagroup.com

www.fcagroup.com

www.abarthpress.nl

 

 

laatste video's

geavanceerd zoeken

Zoek...

Van
Aan
Zoek

Afbeeldingen


Download

Bijlagen